شهر جدیدالتاسیس قرق، یکی از شهرهای جدید استان گلستان ،شهرستان گرگان و بخش بهاران می باشد که در 25 کیلومتری گرگان مرکز استان گلستان واقع شده که بر اساس سرشماری سال 1395 جمعیت آن 6701 نفرشمارش شده است. این شهر در محور اصلی و شریانی گرگان - مشهد به صورت خطی در مجاورت این راه ارتباطی واقع شده است. این مسیر و همچنین جنگل زیبای قرق در کنار هم از جمله عوامل رشد و توسعه شهر به خصوص در بخش خدمات و گردشگری بین راهی می تواند باشد. به دلیل جایگاه شهر قرق به عنوان آخرین نقطه شرقی تقسیمات سیاسی شهرستان گرگان و همچنین نزدیکی به روستاهای بزرگ منطقه نظیر نوده ملک، قلی آباد ، مسیر تردد و بازار خرید مردم حوزه و همچنین برخورداری از امکانات آموزشی و بهداشتی، این شهر را به یکی از نقاط مهم سکونتی منطقه ( بویژه دهستان قرق ) تبدیل نموده است. ساكنان بومی شهر قرق در ترکیبی از اقوام کتولی، سیستانی، ارمنی و سایر مهاجران (بلوچ، افغانی، سبزواری) می باشند.
شهر قرق واقع در سه راه ارتباطي اصلي تهران- شرق در دو قسمت جاده سراسري قرار گرفته است. اين شهر از نظر موقعيت قرارگيري نسبت به شهرهاي همجوار در 25 كيلومتري شهر گرگان (مرکز شهرستان)، و از شهر آق قلا ( شهر دوم منطقه ) حدود 30 کيلومتر، از علي آباد ( مرکز شهرستان مجاور ) حدود 15 کيلومتر و جلين ( شهر مجاور) حدود 15 کيلومتر و سرخنکلا (شهر مجاور) حدود 12 کيلومتر مي باشد .
در محدوده جنوبی حوزه نفوذ شهر قرق زیستگاه طبیعی بسیار مهمی به نام پارک جنگلی قرق، قرار دارد. پارک جنگلي قرق که متصل به بافت فيزيکي شهر و در سمت غرب آن قرار دارد، داراي 700 هکتار عرصه جنگل طبيعي بوده که هر سال ميزبان هزاران مسافر شمال و استان گلستان مي باشد. اين پارک جنگلي داراي امکانات بازي کودکان، نمازخانه، ساندويچي، فروشگاه مواد غذايي و چاه آب نيز است. پارک مزبور با دارا بودن يک رودخانه فصلی با نام « تخت کبيري» به همراه وجود حيوانات وحشي همچون گراز، خرس و ... جذبه خاصي را براي مسافران راه شمال به شرق ايجاد کرده است. علاوه بر پارک جنگلي در پيرامون اين شهر، يک چشمه آب معدني با نام « توبن» نيز که خاصيت شفا بخشي دارد در فاصله 2 کيلومتري در داخل جنگل و در جنوب آن قرار دارد.
از آنجا که شهر قرق بافت روستایی داشته و افراد خانوار در حین اشتغال به کشاورزی، به سایر امور مانند صنایع دستی نیز اشتغال دارند، تفکیک آنها در فعالیت ها امکان پذیر نمی باشد. با توجه به قرارگیری شهر در دشت، شغل اصلی ساکنان شهر زراعت و دامداری است. محصولات عمده زراعی گندم،گوجه، توتون، سیب زمینی و انواع محصولات جالیزی که هندوانه آن از قدیم در سطح کشور معروف بوده است، می باشد. همچنین مهمترین عامل تأثیرگذار در شهر قرق را میتوان به کارخانه دخانیات اشاره نمود. کارخانجات توتون قرق که در شرق شهر قرار دارد در زمینی به مساحت 50000 مترمربع و با سطح زیر بنای 8000 متر مربع بنا نهاده شده است که مشتمل بر دو کارخانه جور و دسته بندی و عمل آوری توتون (مانیپولاسیون) می باشد.
پارک جنگلی قرق بعنوان زیستگاه مرال (گوزن قرمز ایرانی)وپروژه ملی موزه میراث فرهنگ روستایی واقع در آن،کلیسای مریم مقدس وپارک شهدا که محل تدفین دوشهید گمنام غواص می باشد از جمله نقاط گردشگری شهر می باشد.