مهندس سیدعباس عنایت
شهردار قرق
ملاقات عمومی سه شنبه ها ساعت 9تا12
-پارک جنگلی قرق
در ضلع جنوبی جاده تهران – مشهد و در فاصله ۲۲ کیلومتری شرق گرگان قرار دارد . راه دسترسی ، شبکه های آب رسانی و برق رسانی ، وجود فروشگاه مواد غذایی و تأسیسات پشتیبانی دیگر ، وجود راههای آسفالت در داخل پارک و محدوده حیات وحش ، این پارک را از دیگر مجموعه های هم ردیف خود متمایز نموده است و در واقع یکی از با اهمیت ترین پارک های جنگلی استان گلستان می باشد که مورد علاقه مردم شهر ها و روستاهای اطراف و همچنین گروههای زیادی از دانش آموزان و دانشجویان و مسافرین و گردشگران استانی و کشوری می باشد. امکانات موجود آن اگرچه در اثر استفاده سالیان متمادی رو به فرسایش است ولی طرح تجهیز و مرمت آن و هم چنین احداث کمپینگ در دست بررسی بوده تا مجددا این پارک بازسازی گردد . در حال حاضر مدیریت آن بعهده اداره کل محترم منابع طبیعی استان گلستان می باشد.
میانگین بارندگی سالانه ۶/۶۳۳ میلیمتر و متوسط درجه حرارت ۸/۱۷ درجه سانتی گراد است. رویشگاه جنگلی آن انجیلی بوده ولی سایر گونه های درختی شامل بلوط، نمدار، توسکای قشلاقی، افرا، خرمندی و آزاد در آن یافت می شود. از گونه های جانوری روباه، شغال، تشی، سمور، گربه جنگلی، شوکا، خوک وحشی ، قرقاول، ابیا، انواع دارکوبها، انواع سهره ها، انواع پرندگان شکاری و بسیاری از گونه های دیگر جانوری در محیط داخلی و پیرامون آن میتوان مشاهده نمود.
از آن جایی که پارک مورد بحث در مسیر مناسبی قرار گرفته و از یک ضلع به جنگل های پهن برگ خزری متصل می باشد و با وجود تعدادی گوزن(مرال) در محدوده ای از پارک، ضرورت دارد مجموعه نگهداری حیوانات تجهیز و تعدادی از گونه های دیگر به آن اضافه شود.
-موزه میراث روستایی :
تجربه موفق موزه ميراث روستايي گيلان در شناسايي، معرفي و باز زنده سازي معماري، سنتها و آيينهاي مناطق روستايي، مسؤولین، مراجع و نهادهای ذیربط را برانگیخت تا تجربه موزه میراث روستایی را در دیگر حوزههای فرهنگی- معماری ایران تعمیم و گسترش دهند. در این راستا طرح احداث موزه ميراث روستايي حوزه فرهنگي و معماري شرق درياي مازندران (گلستان) به تصویب سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري رسید و پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري این سازمان، کارفرمای این پروژه میباشد. بدین ترتیب در كنار موزه ميراث روستايي گيلان كه محدوده استان گيلان و غرب درياي مازندران را دربر ميگيرد، ميتوان تصوير كاملي از معماري و فرهنگ مردمان روستايي جنوب درياي مازندران را بازسازي كرد. روستاهای واقع در حوزه فرهنگي و معماري شرق درياي مازندران، از لحاظ معماری، تنوع اقلیمی، آيینها و سنتهای فرهنگی، صنایعدستی و گویش بسيار متنوع هستند. اين محدوده، سكونتگاه اقوام مختلفي نظير فارس، ترك، تركمن، سيستاني، بلوچ و قزاق ميباشد
اهداف این پروژه را شناسایی هویت بومی به منظور حفظ و صیانت از آن، غنی سازی هویت ملی و تقویت فرهنگ خودباوری وخردورزی بیان کرد و افزود: ایجاد انگیزه درجوانان و پرکردن اوقات فراغت مردم، شناسایی و معرفی ارزش های مذهبی و ملی مردم و بازسازی آنها، توسعه اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی ورونق گردشگری و توسعه مفهوم معماری پایداراز دیگر اهداف می باشد.
با توجه به ظرفیت های موجود ، نزدیکی به مرکز استان و عبور جاده بین المللی و خطی بودن پارک در صورت مشارکت و همکاری اداره محترم منابع طبیعی و میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی میتوان پروژه های ذیل رادر پارک جنگلی قرق پیشنهاد داد:
ادامه فرصت های سرمایه گذاری در شهر قرق
1-شهرداری دارای عرصه بمساحت حدود 7000 متر مربع واقع در ضلع جنوب غربی شهر(پشت پلیس راه)که امکان استفاده جهت امور ذیل در زمینه سرمایه گذاری وجود دارد:
-امکان احداث جایگاه سوخت چند منظوره
-امکان احداث باغ مسکونی جهت استفاده در بوم گردی و کمپ مسافر
-امکان احداث گلخانه جهت پرورش گلهای زینتی
2- شهرداری دارای عرصه ای بمساحت حدود 4000متر مربع واقع در جنوب شرقی(خ فردوس46) که امکان استفاده در زمینه های ذیل در سرمایه گذاری وجود دارد:
-احداث پارکینگ خودروهای توقیفی با وجود پلیس راه و نیروی انتظامی در شهر قرق
-احداث تالار و مجتمع اقامتی و پذیرایی
-امکان احداث صنایع تبدیلی
-امکان احداث مرکز معاینه فنی ماشین آلات سنگین
3- شهرداری دارای عرصه ای بمساحت حدود 500متر مربع واقع در حاشیه خیابان اصلی نبش فردوس 44که امکان استفاده در زمینه های ذیل در سرمایه گذاری وجود دارد: